Zoohacker Remake Orchestra feat: Lylit (ex-Parov Stelar Band) & Random Trip (HU-AT)

Lylit, más néven Eva Klampfer

énekes, zongorista, zeneszerző

 

Lylitet egész életében körbevette a zene. Négy évesen, egy szomszédja házában lett a zongora szerelmese, és azóta is ezen a hangszeren játszik.  Mivel Lilyt Felső Ausztriában töltötte gyerekkorát, így első éveiben többnyire klasszikus darabokat tanult. 12 éves korában a Gospel zene teljesen lenyűgözte és magával ragadta. Rögvest meg is alapította néhány osztálytársával az első Gospel kórust, melyet ő maga vezetett, és mellyel öt éven belül körbeturnézták egész Ausztriát. 14 évesen kezdett klasszikus zongorát tanulni Linzben, az Anton Bruckner egyetemen. 17 évesen úgy döntött, hogy jazz-ének szakra iratkozik, melyből a mesteri fokozatott is letette, és 25 évesen kitüntetéssel diplomázott le.

    Lilyt 15 évesen már saját dalokat írt, így az egyetemi évei alatt is rengeteg koncertje volt az első együttesével, az „On Wings To Kashmir”-el, akikkel 2002-ben megnyerték Ausztria legnagyobb zenekari versenyét is (Yamaha Band Contest). Ezután Lylit egyre több zenésszel és zenekarral turnézhatott együtt, de végül úgy döntött, hogy szeretné saját zenei karrierjét építgetni.

    2010-ben Lylitet szerződtette az amerikai Motown kiadó akkori fejese, Kedar Massenburg. Lylit dala, a „The Plan” sokáig az amerikai iTunes listák első helyein szerepelt, ezt követte egy kritikailag is elismert lemez, mely az „Unexpected” címet kapta (és melyet a 2010 tíz legjobb Amerikában megjelent R’n’B lemezeinek listájába is beszavazták). 2011-ben közös lemezt adott ki Matthias Löscherrel, LYLIT Löscher Duo néven. Ezzel a formációval több turnéjuk is volt, úgy Európában, mint az Egyesült Államokban is. 

    2015-ben jelent meg második lemeze, az „Unknown”, melyet egy több országot átfogó Európai turné követett. 

    Karrierje során, Lylit olyan zenészekkel dolgozott együtt, mint Blumentopf, Ty, Keith Sweat, SadatX, Fiva, Texta, Joe, En Vogue, illetve rövid ideig ő volt a Parov Stelar Band énekese is. 

    2016-ban megjelent Lylit első nagylemeze, melyet Andreas Lettner zenei producerrel közössen vettek fel. Az albumon lévő összes dalt Lylit írta, ő játszotta fel a billentyűk és a basszus szólamait is, és az énekszólamokat is egyedül énekelte fel. Szintén 2016-ban felkérték, hogy legyen Ausztria legnagyobb jótékonysági kampánya, a „Licht Ins Dunkel” (Fény a sötétben) énekesnője. 2017-ben fellépett a  „Wiener Festwochen Eröffnung 2017” kulturális fesztivál keretein belül, az év második felében pedig várhatóan újabb albuma jelenik majd meg. 

RANDOM TRIP

/Budapest, Magyarország/

 

A Random Trip egy műfaji határokon (pop, rock, jazz, hiphop, blues, elektro stb.) átívelő improvizációs koncertsorozat, amelyben a hazai könnyűzene huszon-harmincéves generációjának legnagyobb nevei fordulnak meg minden kedden a budapesti A38 Hajón.

 

 

A 2008-2009 fordulóján budapesti klubokból induló, heti rendszerességgel megtartott klubest ma már „kinőtte“ saját kereteit: fesztiválokon és a legjobb vidéki klubokban is szívesen látott vendég, a fellépők sorát pedig rendszeresen színesítik nemzetközi sztár-muzsikusok. 

 

A koncertsorozat vezéregyéniségei Delov Jávor dobos, valamint DJ Q-Cee, a Vinyl Warriorz lemezlovasa, akik körül minden alkalommal változó társaság zenél.

 

 

 

Rendszeresen fellépnek többek között az Irie Maffia, Halott Pénz, Brains, Akkezdet Phiai, Zagar, Ivan & The Parazol, Supernem, United, Hősök, Fábián Juli & Zoohacker, Punnany Massif, Mary PopKids és a Quimby tagjai. 

 

Külföldi fellépőket tekintve olyan nagynevű zenészek is megfordultak már a Random Trip színpadán, mint Peter Legat (Count Basic), Brandon Fields (Tower of Power, George Benson, Dave Weckl Band, stb.), Schradinova /NL/, Timo Lassy (Five Corners Quintet), BigJohn Whitfield /USA-A/, Carl Avory /UK-A/, iLLspokinn /USA/, Tania Saedi /A/, Seanie T (Dub Pistols, UK), Chenai Zinyuku /UK/, Mc SirReal (The Freestylers + Dub Pistols UK), Vula Malinga & Brendan Reilly (Basement Jaxx, UK), Valerie M (Groove Armada, The Freestylers UK), Stamina MC /UK/, Mc Raistlin /FRA/, Yarah Bravo /SE/, N'toko /SLO/, Tribuman /FRA/, Lady Leshurr & Paigey Cakey /UK/, Zalon (ex-Amy Winehouse Band) és Dub FX /AUS/.

Copyright © 2009-2018 Mini Jazzfesztivál Egyesület, Csíkszereda