Sorin Zlat Trio (RO)

Membrii:

Sorin Zlat  – pian

Claudiu Purcarin – tobe

Michael Acker – contrabas

 

 

   In aceasta formula, Sorin Zlat a fost invitat in 2017 de catre Fundatia "Rimbaud & Verlaine" din Londra sa sustina un recital la faimoasa sala de concerte "Kings Place" si sa compuna muzica in memoria celor doi poeti prin care sa reflecte viata acestora. La concertele pe care le-au sustinut in Europa si S.U.A   quartet-ul si-a propus si continua sa incante publicul cu piese din concertul sustinut la Londra, compozitii de pe albumul "Endurance" si lucrari noi ce vor aparea pe urmatorul disc care va fi lansat in primavara acestui an. Repertoriul trupei include standarde de jazz, dar și compoziții proprii, stilurile abordate de Sorin Zlat Quartet fiind cool jazz, latin, post-bop și clasic jazz. Prin această fuziune de stiluri, grupul a câștigat recunoșterea publicului de jazz din România și din străinătate, bucurându-se de numeroase concerte pe scenele unor cluburi celebre, precum: Vortex, Pizza Express, Ronnie’s Scott, Kings Place din Londra, Nardis din Istanbul, Jazz Cafe din Montreux, B-flat din Berlin, dar și la festivaluri dintre care amintim: Montreux Jazz Festival, Pera Fest (Turcia), Getxo Jazz Festival (Spania), Jacksonville Jazz Festival (S.U.A), Monaco Jazz Festival, etc. De-a lungul timpului, Sorin Zlat Quartet a cântat pe aceeași scenă alături de nume mari ale jazzului: Lee Ritenour, Ravi Coltrane, Brandford Marsallis, Joey Calderazzo, Tito Puente și Jeff Ballard. In data de 28 mai 2017, Sorin a fost invitat ca headliner la festivalul  din S.U.A " Jacksonville Jazz Festival" sa concerteze in aceeasi seara si pe aceeasi scena alaturi de Chick Corea Trio, Joey Alexander Trio si The Commodores.

Sorin Zlat (Pian) - Pianist de jazz, clarinetist, compozitor, orchestrator si castigator a peste douazeci de premii nationale si internationale. A inceput studiile muzicale la varsta de sapte ani, primele instrumente studiate fiind vioara si clarinetul la Liceul de Arta “George Apostu”din Bacau. Este absolvent al Facultatii de Muzica ”George Enescu” din Iasi, sectia clarinet clasic si masterand al Universitatii de Muzica din Bucuresti, sectia jazz, instrument-pian la clasa renumitului pianist si profesor de jazz Mircea Tiberian. Sorin a creat un repertoriu ce contine piese de jazz originale, precum si standarde reorchestrate, variind prin stilurile latin, jazz, pop si clasic, orchestrate pentru a reflecta stilul sau interpretativ unic care i-a adus recunoasterea instanta pe scena de jazz Europeana si Nord Americana. Printre numeroasele premii castigate de catre Sorin, mentionam Marele Premiu in cadrul Competitiei de Jazz din Jacksonville, Florida, Statele Unite ale Americii (2015), Marele Premiu in cadrul Competitiei de Jazz din Monaco (2013), Marele Premiu in cadul Competitiei de Jazz din Montreux (2015), precum si Premiul pentru Cel Mai Bun Muzician de Jazz pentru anii 2014, 2015, acordat de catre Fundatia de Jazz Muzza. Demn de mentionat este faptul ca Sorin a fost nu numai primul pianist de origine romana, dar si primul pianist international care a castigat pentru prima data Marele Premiu in cadrul Competitiei de Jazz din Jacksonville, Florida, in 2015, o competitie cu o traditie de peste 30 de ani. In vara aceluiasi an, Sorin a lansat albumul Endurance ce contine piese solo, in trio, precum si compozitii personale, un album primit cu multa apreciere de catre iubitorii de jazz.

Claudiu Purcarin (tobe), absolvent al Liceului de Muzică „Sigismund Toduță” și al Academiei de muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, secția percuție. La 12 ani câştigӑ pentru prima datӑ Olimpiada Naţionalӑ de Muzicӑ. Experienţa tânӑrului baterist include colaborӑri cu Mircea Tiberian, Pedro Negrescu, Marius Popp, Nicolas Simion, Marius Vernescu, Anca Parghel şi artişti pop, precum şi participӑri la festivaluri de jazz şi emisiuni de televiziune. 

Michael Acker (contrabas) a studiat contrabasul cu Decebal Bӑdilӑ, Joris Teepe, Olivier Gatto şi Mircea Tiberian, cu care mai târziu şi colaboreazӑ alӑturi de Cristian Soleanu, Nicolas Simion, Rick Condit, Tom Smith, Alan Jones şi Alex Harding. Colaborarea cu „Petricӑ Andrei Trio” este înregistratӑ în albumul „Dedicated Waltz”, iar concertul la care participӑ alӑturi de Marius Vernescu Trio este înregistrat pe discul „Live from Orf”. Prezenţa la evenimentele de jazz internaţionale include Jazz Wien Tunel, Beijing Fest Golden Jazz, Express Jazz Club London, Vortex Jazz Club din Londra.

Copyright © 2009-2018 Mini Jazzfesztivál Egyesület, Csíkszereda