Berki Tamás feat. Sárik Péter Trió (HU)

Membrii:

Tamás Berki: vocal

Péter Sárik: pian

Tibor Fonay: contrabas, chitară bas

Attila Gálfi: tobe

 

 

 

Tamás Berki și-a început cariera la vârsta de 14 ani: a câștigat concursuri internaționale de vocalisți junior jazz, lista „Best of” a Federației Internaționale de Jazz îl consideră unul dintre cei mai buni vocaliști de jazz din Europa chiar și azi. Este profesor la secția de jazz a Universității de Muzică Liszt Ferenc. Pe albumele de autor semnează aproape cincizeci de piese propii, dar este la fel de familiar și în lumea standardelor de jazz. Este proprietarul a nenumerate premii și mențiuni onorabile.
 

În anul 2015 albumul de concert în duet cu Péter Sárik „Toate mirajele” a luat Grammy-ul maghiar, premiul Fonogram ca fiind “Albumul de jazz al anului”.

 

În ultimii zece ani Péter Sárik Trio a devenit cea mai renumită și cea mai semnificativă trupă de jazz din Ungaria. Unul dintre secretele succesului lor este faptul că toți trei sunt muzicieni foarte deschiși și multilaterali, astfel formația se adreasează unui public mai larg decât majoritatea trupelor de jazz. Atmosfera concertelor trio-ului adeseori seamănă mai mult cu un concert de pop sau rock, chiar și atunci când cântă la Academia de Muzică. Datorită sincerității și energiei lor trupa aduce mulți fani noi jazzului.

Copyright © 2009-2018 Mini Jazzfesztivál Egyesület, Csíkszereda