Off-line Trió (RO)

Orosz-Pál József -instrumente cu claviatură

 Pál Gábor - tobe

Gyergyai Szabolcs - chitară bas

 

Trupa cu trei membrii vine la noi de la București, dar fiecare membru provine din Ținutul Secuiesc. Liderul trupei s-a născut la Odorheiu Secuiesc, iar ceilalți doi membri provin din Sfântu Gheorghe. Formația a luat ființă în 2015, la București, ca “succesorul” trupeiSwinging Train din Cluj Napoca și a formației Plan B din Odorheiu Secuiesc. Membrii fondatori:  Orosz-Pál József (pian, instrumente cu claviatură), Gyergyai Szabolcs (chitară bas), Pál Gábor (tobe)- inițial au prelucrat piesele lor preferate de jazz standards, acum ei lucrez la ideile muzicale proprii. La concertul organizat în Miercurea Ciuc putem asculta o mică demostrație din prelucrările și compozițiile lor proprii. 

 

Mai multe informații despre ei: 

 

Orosz-Pál József – și-a efectuat studiile muzicale la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, a studiatși la Budapesta,  la “Studioul de Muzică Kőbányai”, sub îndrumarea lui Fogarasi János, apoia învățat particular la pianistul de jazz maghiar, Nagy János. Și-a început cursurile de master jazz la Universitatea Națională de Muzică din București, în clasa lui Mircea Tiberian. În 2013, primește premiul special Icon Arts, în cadrul programului “Student Jazz Festival”, organizat la Târgu Mureș. A jucat/ joacă în mai multe trupe la București și la Cluj Napoca.  (DeLaFunk, Swinging Train, Nicola, Cortez, Kovács Dalma,Mihai Chitu,Sore). Momentan este membrul trupei cântăreții de pop, Andra. 

Pál Gábor –  (n. Sfântu Gheorghe, 1978), a urmat cursurile Academiei de Muzică „Gh. Dima”, din Cluj-Napoca și a început să cânte jazz în anul 2000. Din 2009 îl are ca profesor de tobe pe Jeszenszky György, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați toboșari de jazz din Ungaria. Din 2013 se numără printre elevii lui Szendőfi Péter, toboșar recunoscut în Europa și în lume. A cântat la festivalurile de jazz din București, Sibiu, Gărâna, Brașov,

Tg. Mureș, Miercurea Ciuc, Ploiești, Tomar (Portugalia), Bruxelles, Lyon. A fost pe aceeași scenă cu Teodora Enache, Berti Barbera, Juhász Gábor, Fekete-Kovács Kornél, Balogh Roland, renumiți muzicieni de jazz din Ungaria, și a câștigat împreună cu grupul Azara premiul de „Cea mai bună trupă de jazz” din România, în 2013, acordat de Fundația Muzza.

Gyergyai Szabolcs –  (n. Sfântu Gheorghe, 1984) a absolvit Liceul de Muzică din orașul natal, la secția contrabas și pian. Atras de muzica ușoară și jazz, și-a continuat studiile la Budapesta, în Studioul de Muzică Kőbányai, de unde, la invitația trupei Slang, a plecat în București. A cântat în formația mai multor interpreți din București, precum Nicola, Ovi, Kovács Dalma, Byron, ACDC Tribute, și a fost membru al unor numeroase trupe din Sf. Gheorghe și Tg. Mureș. În prezent, este basistul trupei Andra și formației Azara, condusă de Sárosi Péter. A câștigat împreună cu grupul Azara premiul de „Cea mai bună trupă de jazz” din România, în 2013, acordat de Fundația Muzza și a cântat la Festivalurile de Jazz din Sibiu, Gărâna, Tg. Mureș, Arad, Cluj-Napoca.

Copyright © 2009-2018 Mini Jazzfesztivál Egyesület, Csíkszereda