Monyo and Friends (RO-HU)

Membrii formației:

Monyo -  chitară

Lehner  Áron - chitară bas

Fekecs Ákos -  tobe. 

 

Banda Monyo and Friends s-a format din formația Jazz MP, în 2016 și acesta a lansat două discuri. Ei au înregistrat muzică suficientă pentru două discuri, muzica lor poate fi găsită pe youtube. Întrebând ce fel de stil se joacă în forrmația lor, liderul trupei a răspuns:

 „Jucăm în stilul free jazz, fuzionăm jazz-ul latin cu elementele jazz-ului rock.” – care se sună destul de interesant. 

Câteval lucruri interesante despre membrii formației:

 

Fekecs Ákos poate fi cunoscut din formația Infinity, iar pe Lehner Áron și Monyó (fondatorul și numitorul formației) putem recunoaște din formația transilvăneană și de succes Monyó Project, bandă care dă concerte mai ales în străinătate, trioul apare de asemenea pe scena festivalelor de jazz și în special în cluburile maghiare. 

 

Mai multe detalii despre fondatorul formației:

Molnár Endre (Monyo) a fost abia în vârsta de 13 de ani când a ținut prima dată o chitară în mâinile sale- de atunci a trecut 20 de ani și în acest timp a jucat la multe chitare în multe feluri, atât de bine, încât formația Monyo Project a semnat un contract cu o casă de discuri maghiare, în anul 2012. Despre detalii puteți citi aici:

 

În ultimii ani, ei lucrez împreună și cu orchestre simfonice, în vara anului 2017 ei vor apărea pe scenă cu spectacolul intitulat Monyo Project Minimal Symphonic. Spectacolul o să aibă loc la Odorheiu Secuiesc și la localitățile împrejurate. În cadrul evenimentului ei se vor colabora cu muzicienii Filharmonicii Transilvania- sub dirijarea șefului de orchestră Werner Gábor-, mai mult, se cooperez cu cântăreții Baricz Gergő și Camelia Fărăgău. 

Copyright © 2009-2018 Mini Jazzfesztivál Egyesület, Csíkszereda