Marius Pop Trio

Marius Pop – chitară

Adi Stoenescu – hammond 

Marcel Moldovan – tobe

MARIUS POP e un tânăr creativ, mega pasionat de chitară și producție muzicală, pe care sigur îl știți pentru că face parte din band-ul lui Smiley și din trupa de producători HaHaHa Production. 

A început să cânte pe la 9 ani, iar chitara a devenit pentru el modul cel mai simplu prin care reuşește să-și transmită trăirile și emoțiile. Au urmat colaborări cu multe trupe româneşti rock şi pop, iar în 2009, Marius Pop a creat și un proiect foarte interesant de Jazz-fusion numit The M Theory, alături de care a lansat albumul "First Step". De asemenea acesta a colaborat si cu nume internationale, printre care il amintim pe faimosul baterist Borlai Gergo (Tribal Tech, Scott Henderson),  Tim Lefebvre (David Bowie, Elvis Costello, Sting, Empire of the Sun, The Sleepy Jackson, Wayne Krantz, Patti Austin, John Mayer, Jovanotti, Chuck Loeb, Mark Guiliana, Jamie Cullum, Chris Botti and Knower). Chitara i-a adus și multe premii. A câştigat sau a fost finalist în multe concursuri din toată lumea, devenind unul dintre cele mai recunoscute noi talente din lumea chitariştilor. În topul premiilor de suflet este fără doar și poate „Jaden Rose”, primit în 2011 la unul cele mai mari și mai prestigioase competiții de chitară din lume - Guitar Idol.

MARCEL MOLDOVAN unul dintre cei mai apreciați tobari ai scenei românesti în prezent, face cunostința cu muzica pe la 3 ani, absolvește liceul de muzică din Arad apoi conservatorul din București la percuție clasică. Cântă cu artiști și trupe ca Steve Vai, Smiley, Loredana, Three for Helen si alții. Sonoritățile groove-urilor sunt influențate din direcții ca R&B, Electro, Fusion, HipHop, Soul, Dub nelipsite de o abordare proprie impulsiv-imprevizibilă.

ADI STOENESCU studiază opt ani de pian clasic la școala din orașul natal, Târgoviște. În perioada studenției, în paralel cu facultatea de Calculatoare, studiază trei ani cu Marius Popp la Școala Populară de Artă în cadrul unui curs numit "Improvizație Jazz”. Tot atunci descoperă orga Hammond odată cu înregistrările lui John Mclaughlin Trio "Free Spirits”. Cantă apoi în trio-uri de blues (Cyfer) sau de jazz tradițional (Alex Man, Sorin Romanescu). Experimentează formule muzicale mai libere în cadrul Cătălin Milea Hammond Trip cu care participă la festivalul Jazz and More, Sibiu 2014. Este membru în Arcuș Trio (albumul “Allotropy”, martie 2016) cu care participă la festivaluri în România și Moldova (Jazz TM, Chișinău Etno Jazz Festival, s.a), iordache și în trupa Krisper.

Copyright © 2009-2018 Mini Jazzfesztivál Egyesület, Csíkszereda