Marius Pop Trio (RO)

Marius Pop – gitár 

Adi Stoenescu – hammond orgona 

Marcel Moldovan – dobok 

 

MARIUS POP egy fiatal, bukaresti gitáros, aki nagyon kiemelkedő tehetség úgy a gitározás, mint a zenei előadás terén. Sokan ismerhetik őt többek között Smiley zenekarából, a HaHaHa Production csapatából, és egyéb zenei formációkból is.

 

Kilenc évesen kezdett el gitározni és ez lett neki és az érzelmeinek a legjobb kifejezőeszköze. Sok román rock és pop zenekarban játszott, 2009-ben pedig egy Jazz-fusion projektet alkotott a The M Theory névvel, akikkel kiadta a „First Step” nevű albumot. Ebben részt vettek világhírű zenészek is, mint Borlai Gergo (Tribal Tech, Scott Henderson),  Tim Lefebvre (David Bowie, Elvis Costello, Sting, Empire of the Sun, The Sleepy Jackson, Wayne Krantz, Patti Austin, John Mayer, Jovanotti, Chuck Loeb, Mark Guiliana, Jamie Cullum, Chris Botti and Knower). 

Sok díjat is nyert világszerte versenyeken, így elismert zenész lett a gitárosok körében. Aminek a leginkább örülhet az a 2011-ben megnyert „Jaden Rose” világszintű verseny, a Guitar Idol.

 

MARCEL MOLDOVAN Románia egyik legelismertebb dobosa, 3 évesen ismerkedett meg a zenével, Aradon végezte el a zeneiskolát, majd a Bukaresti konzervatóriumban klasszikus ütőshangszeres szakon tanult. Olyan sztárokkal játszik együtt, mint Steve Vai, Smiley, Loredana, a Tree for Helen zenekarral és folytathatnánk a sort. Zenéjének a groovos hangzását az R&B, Electro, Fusion, HipHop, Soul és Dub stílusok ikhlették.

 

ADI STONESCU 8évig klasszikus zongorát tanult Târgoviște-ben. A tanulmányaival párhuzamosan 3 évig Marius Poppal tanult a Népművészeti Iskolában egy „Jazz Improvizáció” nevű kurzuson. Ugyanebben az időben ismerkedett meg a Hammond orgonával és John Mclaughlin zenéjével („Free Spirits”). Aztán blues triókban játszik (Cyfer) vagy jazz banákban (Alex Man és Sorin Romanescu mellett). 

Majd sokkal szabadabb zenei világot tapasztalr meg a Cătălin Milea Hammond Trip-el akikkel részt vett a Jazz and More fesztiválon Szebenben 2014-ben. 

Tagja az Arcuș Trio-nak (“Allotropy” album, március 2016) akikkel Romániában és Moldvában fesztiválokon vettek részt (Jazz TM, Chișinău Etno Jazz Festival).

Copyright © 2009-2018 Mini Jazzfesztivál Egyesület, Csíkszereda