Grupul vocal FRAMEST (LV)

Trupa de jazz acappella

Membri

Beate Zviedre

Ruta Duduma

Mikus Abaronins

Janis Kirsis

Roberts Memmens

Grupul vocal  FRAMEST este compus din cinci tineri muzicieni talentati, care au absolvit Școala Corală Dome din Riga și în prezent studiază la  Academia Letona de Muzica Jazeps Vitols.

Debutează în 2005, dupa care FRAMEST și-a dezvoltat propriul repertoriu, de la clasic la jazz, pop și la alte genuri muzicale în aranjamente originale, a cappella. . A urmat recunoașterea locală și internațională. În fiecare an, grupul iși lărgește repertoriul, îmbunătățind calitatea vocală , cu un real entuziasm , cu noi idei, unele preluate din folclorul lituanian. 

Din componența inițiala, amintim pe  fondatorul său, compozitorul,  Janis Kirsis (baritone), precum și pe Mikus Abaronins (tenor). Beate Zviedre (soprana) s-a alaturat grupului în 2010, RutaDuduma (alto) și Roberts Memmens (bas) – în 2013. În 2010, FRAMEST a fost nominalizat pentru ‘’The Debut of The Year’’ la ‘’The Great Music Award’’, cel mai prestigios festival din Letonia , fondat de Raimonds Pauls. 

2011 a marcat colaborarea cu ansamblul vocal câștigător al premiilor Grammy New York Voices și cu liderul său artistic, Peter Eldridge, în iunie 2012 concertează împreună pe scena din Riga. În vara anului 2012 FRAMEST a făcut un pas uriaș în carieră – grupul fiind laureat la competiția internațională a tinerilor interpreți de pop ‘’New Wave’’ în Jurmala, din Letonia.  

 După competiție, FRAMEST a înregistrat primul lor album ‘’SvetkiLeduspili’’ urmat de un turneu de Craciun, pe teritoriul Letoniei. La inceputul anului 2014, FRAMEST reprezintă Riga, Capitala Culturală a Europei, la Helsinki Travel Exhibition, susținând 4 miniconcerte, precum și 5 concerte în jurul localității Umea, participând la prezentarea orașului Umea, ca o Capitală a Culturii. În Noiembrie 2014 grupul s-a aflat  într-un turneu în China.

 

http://www.framest.com/

Copyright © 2009-2018 Mini Jazzfesztivál Egyesület, Csíkszereda