A zenekar tagjai:

Fábián Juli - ének 

Palásti Kovács Zoltán "Zoohacker" - billentyű

Udvarhelyi Gábor - gitár

Premecz Mátyás - billentyű

Gábor Andor - ütősök

Bata István - basszusgitár

Delov Jávor - dob

 

 A Fábián Juli & Zoohacker formációt 2011-ben alapította a két különböző műfajból érkező zenész: a korábban jazz-énekesnőként jegyzett Fábián Juli és a szárnyait elektronikus produkciókban bontogató billentyűs-producer Palásti Kovács Zoltán alias Zoohacker. A közös hang megtalálása azonban nem jelentett gondot: a friss szerzőpáros első saját szerzeményei már tartalmazták a stílusukat azóta is fémjelző stílusjegyeket.

A számok különlegességét az adja, hogy egyrészt a hagyományos zenei műfajok mellett szinte az összes modern irányzat teret kap bennük, másrészt a régebbi stílusjegyek újraértelmeződnek a mai modern felfogás és az elektronikus hangszerelés által – mindennek eredménye pedig igazi minőségi popzene.

A zenekar 2011-es debütálása óta folyamatosan jelen van a hazai rádiók és a MAHASZ slágerlistáin, játszott a legendás Stereo MC’s előzenekaraként, és a 2012-es hazai Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe is bekerült ‘Like a Child’ c. számával – ez a dal hozta el végül az országos ismertséget. 

 Like a Child – A Dal 2012: www.youtube.com/watch?v=aFnHenTmKnA

A zenekar ‘Liberation’ c. dala 2011-ben a Jazzy Jazz Dalverseny 2. helyezettje lett. Azóta minden évben újabb és újabb slágereket jelentetnek meg, amelyek közül a 2013 végén megjelent ’SoulCords’ és a 2014-es ’Shine’ egyaránt hamar felkerültek a rádiók játszási listáira. Utóbbi dal különlegessége, hogy a Talamba felkérésére született, az ütőegyüttes Művészetek Palotája-beli koncertjének apropóján.

Shine – A Dal 2015 extra produkció: www.youtube.com/watch?v=e_0xazxB9bE

A csapat 2015-ben jelentette meg debütáló albumát ’Shine’ címmel, melyet egy telt házas lemezbemutató koncert követett az Akvárium klubban. Ezt követően 2015 folyamán a zenekar népszerűsége tovább nőtt: több mint ezer embert vonzott a csapat Kobuci kertben megrendezett nyári koncertje, és az őszi Jazzy Fesztiválon is óriási érdeklődés övezte a fellépésüket. ’Nothing to lose, my dear’ című daluk tavaly ősszel debütált, és szinte azonnal a slágerlisták legjobbjai közé került. 

Nothing to lose, my dear: www.youtube.com/watch?v=amdS2-3O3vU 

A 2015-ös év végét a zenekar már dupla Akvárium koncerttel zárta, 2016-ban pedig valódi történelmet írt: eddig soha nem látott gyorsasággal kapkodták el a jegyeket a Müpa hangversenytermében megrendezett MR2 Szimfonikkal közös Fábián Juli & Zoohacker koncertre – mindössze három hét alatt minden jegy elkelt.

A zenekar legújabb dala az ’It’s Time’: www.youtube.com/watch?v=ON6O2UXtRSk 

 A zenekar facebook oldala: www.facebook.com/julifabianandzoohacker

FÁBIÁN JULI & ZOOHACKER

Copyright © 2009-2018 Mini Jazzfesztivál Egyesület, Csíkszereda