Equinox feat. Juhász Gábor (HU)

  • Facebook Social Icon

Közreműködik:

Kovács Linda – ének, perkúció

Eszes Viktória – ének, perkúció

Márkus Tibor – zongora, szintetizátor

Zana Zoltán – tenor szaxofon, EWI szaxofon szintetizátor

Juhász Gábor – gitár

Csuhaj Barna Tibor – nagybőgő

Jeszenszky György – dobok

 

 

A modern mainstream jazzt játszó Equinox számos CD-t készített, koncertezett jazzfesztiválokon, hazai és külhoni városokban pályafutása során. Repertoárját Márkus Tibor Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, zenekarvezető szerzeményei alkotják, melyeket a modern kompozíciós elemek felhasználása mellett a dallamosság és a befogadhatóság megtartása jellemez.

 

Ebben a zenekarban nagyon sokoldalú zenészek találtak egymásra. A nagyon érdekes, intenzív hangzású zene néha elmegy elektronikus, illetve fúziós irányba, néha az énekesekkel melodikusabb, máskor nagyon ritmikus, vagy a free jazz határait súrolja. Márkus Tibornak különös affinitása van a különböző stílusokhoz, hisz mint pedagógus nagyon jól ismer minden irányzatot, és az ezekből komponált zsáner- vagy karakterdarabok mégis egységes hangzásképet adnak.

„A zenepedagógus, pianista, szakíró, komponista, zenekarvezető, kultúrmisszionárius, fesztiválszervező Márkus Tibor ugyan egy személy, mégis gyakran támad az az érzésünk, hogy egy egész intézménnyel van dolgunk. Fáradhatatlanul tanítja és népszerűsíti a jazzt: nemcsak az erre szakosodott zongoristákat oktatja évtizedek óta, hanem minden nyitott és érdeklődő zenehallgató számára van érdemi mondandója a százéves műfajról.”

Turi Gábor/MÜPA

 

Juhász Gábor gyakori vendég az Equinox koncertjein és lemezein („Are you free?”, „Puppet Theatre”). Márkus Tibor legújabb kompozícióinak tolmácsolásához ismét vendégül hívta a nagy elismertségnek örvendő gitárművészt.

 

A koncerteken hallhatóak lesznek a 2017-ben megjelent Trap című lemez dalai, korábbi idők sikeres szerzeményei és a legújabb kompozíciók.

Copyright © 2009-2018 Mini Jazzfesztivál Egyesület, Csíkszereda