Dan Berglund Quartet (EU)

Contrabasistul cunoscut din Esbjörn Svensson Trio, Dan Berglund își formează prima trupă sub propriul nume. În acest cvartet sută la sută scandinav se întâlnesc muzicieni și prieteni care lucrează împreună de mult timp și care sunt pe aceeași frecvență.

La ce ne putem aștepta?

La Dan Berglund la contrabas cu stilul lui energic și profund, la efectele speciale generate de pedalele pe care le folosește, la solouri de contrabas care sunt motive cheie populare în jazzul european.

La Frederik Ljundkvist la saxofon care i se alătură lui Dan Berglund din trupan orvegiană Atomic, cu care a mai cântat împreună pe scenă în urmă cu douăzeci de ani.

La tânărul Johan Graden la clape care îi conduce, dar în același timp își și “vânează” colegii.

La Andreas Werliin la tobe care cântă cu Dan și înTronbruket și care a devenit renumit și ca membru al trupei Wildbirds&Peacedrum.

Cvartetul Dan Berglund vine la noi cu nuanțe mult mai jazzistice decât ceea ce e characteristic trupei Tronbruket și aceasta e de bine! Au avut mare effect asupra acestui stiluri și ai muzicii ca Keith Jarrett și Paul Bley. Dan Berglund se întoarce la un fel de muzică în care cheia este improvizația. Scena devine un mediu natural, momentul present este aerul pe care-l inspiră, energia care îi întărește mușchii.

“Fii parte de o experiență unică care se poate realiza numai aici! Relaxează-te și pune-te în mâinile muzicii!” – scriu publicului CsíkiJazz.

Membrii trupei:

Dan Berglund  – contrabas

Fredrik Ljundkvist – saxofon

Johan Graden – clape

Andreas Werliin – tobe

 

 

Premieră Mondială!

 

 

Copyright © 2009-2018 Mini Jazzfesztivál Egyesület, Csíkszereda