Zoohacker Remake Orchestra feat: Lylit (ex-Parov Stelar Band) & Random Trip (HU-AT)

LYLIT alias Eva Klampfer

cântăreață, pianistă și compozitoare

 

Lylit a fost înconjurată de muzică toată viața. S-a îndrăgostit de glasul pianului la casa unui vecin când avea numai 4 ani și de atunci cântă la acest instrument. Lylit și-a trăit majoritatea copilăriei la țară, în Austria Superioară, și din această cauză în primii ani ea s-a ocupat în principal cu muzica clasică. Când la vârsta de 12 ani a auzit muzica Gospel pentru prima dată, a fost atât de impresionată de ea încât a înființat primul cor Gospel cu colegii ei. Lylit a devenit dirijoarea acestui cor și în următoarele  5 ani au dat concerte peste tot în Austria. 

Când a avut 14 ani, a început să studieze pianul clasic la Universitatea Anton Bruckner din Linz.  Când a împlinit 17 ani, a decis să studieze și canto-jazz, din care a făcut și programul de masterat și mai târziu, la vârsta de 25 de ani a absolvit cu onoruri. 

Lylith și-a scris propria muzică încă de la vârsta de 15 ani, așa că în timp ce studia la universitate a dat deja o mulțime de concerte împreună cu prima sa formație, “On Wings To Kashmir” cu care a și câștigat cel mai mare concurs pentru trupe în Austria (Yamaha Band Contest) în 2002. În timp ce era în turneu cu diferți muzicieni și trupe, Lylith a decis să se concentreze din ce în ce mai mult pe propria sa carieră muzicală. 

În 2010, Lylit a fost angajată de fostul șef al casei de discuri Motown din America, Kedar Massenburg. Single-ul lui Lylit „The Plan” a ocupat primele locuri la listele iTunes din SUA, și împreună cu ea a fost lansat și primul EP, apreciat și de critici, intitulat „Unexpected” (votat în primele zece albume R’n’B lansate în America în 2010). În 2011 Lylit a lansat un album împreună cu Matthias Löscher numit LYLIT Löscher Duo și de atunci cu această formație au făcut turnee atât în Europa cât și în Statele Unite. În 2015 a avut loc lansarea celui de-al doilea album, numit "Unknown", care a fost urmat de un turneu extins prin Europa.

Lylit a lucrat cu mulți artiști precum Blumentopf, Ty, Keith Sweat, SadatX, Fiva, Texta, Joe, En Vogue și este fosta cântăreață al formației Parov Stelar Band.

În 2016, cântăreața și-a înregistrat albumul de debut cu producătorul Andreas Lettner. Melodiile acestui album sunt compuse de Lylit, ea cântă la clape și la bass, și ea cântă toate notele. De asemenea, ea a fost cântăreața a celei mai mari campanii de caritate din Austria din 2016, numită „Licht Ins Dunkel".  În anul 2017, Lylit a avut un concert la festivalului cultural „Wiener Festwochen Eröffnung 2017" și urmează să lanseze un nou EP în cursul acestui an. 

Gifted young musicians from the leading bands on the Hungarian scene play truly improvised music in all styles, jamming through the night every week.

 

Featuring the crème of local and often international musicians from today’s lively music scene, Random Trip is a real Hungarian specialty of its kind. It is not only a regular jam session in downtown Budapest, but due to the drifting music made up on the spot it has become a true crowd favorite, driving hundreds to the concerts every week. No open mic, but a jam session for professional musicians who take turn weekly at the internationally famous A38 Ship, creating joy music that spans across various music styles like funk, soul, reggae, disco, hip-hop, drum'n'bass, nu jazz, rock’n’roll etc.

 

Core members include drummer Delov Jávor (Turbo), the mastermind, founder and leader of Random Trip, and DJ Q-Cee (Vinyl Warriorz), master of beatbox and scratch.

 

Although Random Trip is about pure improvisation, during its 5 years it has become so popular that it’s been invited to all the major Hungarian festivals and main concert venues throughout the country. The formation has also hit Badeschiff in Vienna.

 

Besides the greatest Hungarian talents, such international musicians have joined the ever changing line-up so far like Peter Legat (Count Basic), Brandon Fields (Tower of Power, George Benson, Dave Weckl Band, stb.), Schradinova /NL/, Timo Lassy (Five Corners Quintet), BigJohn Whitfield /USA-A/, Carl Avory /UK-A/, iLLspokinn /USA/, Tania Saedi /A/, Seanie T (Dub Pistols, UK), Chenai Zinyuku /UK/, Mc SirReal (The Freestylers + Dub Pistols UK), Vula Malinga & Brendan Reilly (Basement Jaxx, UK), Valerie M (Groove Armada, The Freestylers UK), Stamina MC /UK/, Mc Raistlin /FRA/, Yarah Bravo /SE/, N'toko /SLO/, Tribuman /FRA/, Lady Leshurr & Paigey Cakey /UK/, Zalon (ex-Amy Winehouse Band) and Dub FX /AUS/.

Copyright © 2009-2018 Mini Jazzfesztivál Egyesület, Csíkszereda