Várallyay Petra Trio (HU)

Várallyay Petra .Talentul muzical și  interpretativ se face simțit foarte devreme: cânta  la vioară de la vârsta de 4 ani, câștigînd pe rând competiții muzicale și burse de studii. După bacalaureat, în loc să se înscrie la secția de vioară clasică a Academiei de muzică, a decis să dedice timp și spațiu jazzului, un gen mult mai liber, improvizației, o preocupare devenită constantă. Urmează  studiile la Conservatorul Bartók, secția jazz-pian, fiind eleva lui Márkus Tibor, Révész Richárd si Neumann Balázs. Între timp a învățat să cânte jazz și de la Urbán Orsolya.

În 2015 studiază la secția de jazz a Academiei de muzică Liszt Ferenc, unde a învățat să compună jazz în clasa profesorului Oláh Kálmán iar vioară clasică în clasa  Környei Zsófia.

În anul 2014 a fondat trupa VPT ( Berta Zalán – bass , Szikora Balázs –percuție, V. P – pian, vioară, vocal )

 Trupa interpretează prelucrări și compoziții proprii, creând o lume muzicală progresivă inspirându-se din jazz,alternând părțile compuse cu precizie cu cele improvizate intr-o maniera foarte coerentă.

 Trupa VPT a debutat în 2014, la Festivalul CAFe Budapest și în urma succesului repurtat, în ianuarie 2015 este prezentată ca fiind una dintre cele mai promițatoare 10 trupe, cu un real talent, la Müpa Jazz Showcase iar la  festivalul internațional de jazz Tg. Mureș, a câștigat premiul”cel mai bun muzician”.

Fondată de aproape doi ani, trupa VPT a avut concerte numeroase la.

Copyright © 2009-2018 Mini Jazzfesztivál Egyesület, Csíkszereda