Kéknyúl

Muzică de dans urbană, care îşi are rădăcinile în muzica soul şi funk a anilor şaptezeci, repertoriul Keknyul este un univers unic, plin de culoare prezentat in cadrul  festivalurilor din Ungaria şi a concertelor din cluburi. 

Inițial soundul era dictat de orga Hammond a lui Mátyás Premecz, ( acum parţial înlocuită de chitara bas a lui István Bata), care este de asemenea conducatorul formației . Noul album este construit pe noi temeiuri: opt muzicieni interpretează un  incitant, bogat,plin cu fraze dictate de instrumentele de suflat, o chitara rece, și de vocea pasionala a lui Andy Hefler.

Mátyás Premecz a declarat: "Pe albumul, care va apărea luna decembrie, am dori să dezvăluim  noua noastră imagine." "Aceste piese noi au fost create cu mai multa analiză componistică,cu multă muncă colectivă, astfel încât ele sunt mai pline de culoare, mai sentimentale şi înobilate de stilul pe care îl iubim." 

Inspirația funk şi soul  pleacă spre domenii interesante, în loc de jazz, mai mult spre lumea  rock şi chiar muzică psihedelică . Chitara lui Csokas Zsolt a primit un rol mai important şi fiecare membru din trupa cântă vocal, care este un lucru foarte rar printre trupele maghiare. 

Am folosit ca etalon trupele maghiare din anii şaptezeci: LGT, General

Rezultatul  obținut mulţumită  atitudinii mature şi simplificate a membrilor trupei şi a producătorului: György Ligeti (Zaporojan, We Are Rockstars ) are ca cireaşă de pe tort vocea lui Andy Hefners, care poate exprima astfel,o varietate enormă de emotii 

Keknyul a creat astfel unul dintre cele mai surprinzatoare,mature, dar totuși jovial album pop din ultimii ani; devenind în acest fel  una dintre cele mai apreciate trupe din Ungaria

1/4

Copyright © 2009-2018 Mini Jazzfesztivál Egyesület, Csíkszereda