Membrii formației:

Fábián Juli - vocal

Palásti Kovács Zoltán "Zoohacker" - clape

Udvarhelyi Gábor - chitară

Premecz Mátyás - clape

Gábor Andor – instrumente de percuție

Bata István - bas

Delov Jávor - tobe

 

Formația Fábián Juli & Zoohacker a fost înființată în anul 2011 de către doi muzicieni, care au provenit din diferite genuri musicale: Fábián Juli a fost enumerată anterior ca o cântăreață de jazz și clăparul-producătorul Palásti Kovács Zoltán alias Zoohacker, el fiind nou în industrie și-a încercat talentul său în diferite producții electronice. Cu toate astea, găsirea vocei comune nu a fost o problemă: Deja primele compoziții proprii au inclus acele note de stil care a devenit semnificative din punct de vedere al stilului lor. Piesele lor sunt deosebite pe de o parte din cauza faptului că în afara genurilor muzicale tradiționale ei las loc aproape oricărui tendințe moderne, pe de altă parte caracteristicile stilurilor mai vechi se reinterpretez prin concepția modernă și cu ajutorul instrumentației moderne- iar rezultatul acestuia este muzica de pop reală și de calitate. De la debutul din 2011 piesele formației sunt întotdeauna prezente la lista celor mai populare melodii, la radiourile naționale și la MAHASZ, ei au jucat ca trupa de deschidere a formației de legendă Stereo MC’s, și au ajuns în 2012, la finala selecției naționale a emisiunii Eurovision Song Contest cu piesa intitulată ‘Like a Child’- acest cântec a adus recunoașterea națională. 

 Like a Child – Emisiunea A Dal 2012: www.youtube.com/watch?v=aFnHenTmKnA

În 2011, piesa lor intitulată ‘Liberation’ a primit locul 2 la Concursul Muzical Jazzy Jazz. De atuci public în fiecare an hituri noi, din care melodia ’SoulCords’, apărută la sfârșitul anului 2013 și piesa ’Shine’ din anul 2014 au apărut în scurt timp la lista posturilor de radio. Piesa ulterioară este unică din cauza că a fost realizat la cererea grupului de percuție Talamba, cu ocazia unui concert organizat la Palatul Artelor. 

Shine – Emisiunea A Dal 2015, extra producție: www.youtube.com/watch?v=e_0xazxB9bE

Formația a publicat albumul său de debut cu numele ’Shine’, în anul 2015, care a fost urmat de un concert de lansare album, cu casă închisă la clubul Akvárium. Pe parcursul anului 2015 popularitatea formației a continuat să crească: concertul lor de vară, organizat în grădina Kobuci a atras mai mult de o mie de oameni, iar la festivalul de toamnă Jazzy oamenii au fost ineteresați enorm de concertul lor. Piesa lor intitulată ’Nothing to lose, my dear’  a debutat la toamna anului trecut, și a ajuns aproape imediat la lista top hiturilor. 

Nothing to lose, my dear: www.youtube.com/watch?v=amdS2-3O3vU 

​La sfârșitul anului formația a dat un concert duplu la clubul Akvárium, și în 2016 a scris adevărată istorie: biletele lor au fost cumpărate cu o rapiditate nemaivăzută la concertul comun al formaților MR2 Szimfonik și Fábián Juli & Zoohacker, organizat la sala de concerte Müpa- toate biletele au fost vândute în numai trei săptămâni. 

Cea mai nouă piesă a formației ’It’s Time’: www.youtube.com/watch?v=ON6O2UXtRSk 

 Pagina de facebook a formației: www.facebook.com/julifabianandzoohacke

FÁBIÁN JULI & ZOOHACKER

Copyright © 2009-2018 Mini Jazzfesztivál Egyesület, Csíkszereda