Ana-Cristina Leonte Quintet

A romániai dzsesszzene öt nagyon értékes képviselőjét tartalmazza ez a zenekar:
Ana-Cristina Leonte - énekes,
zeneszerző, Albert Tajti - billentyűk,
Alex Munte - szaxofon,
Michael Acker - nagybőgő,
Tavi Scurtu - dobok.
A zenekar a dzsessz új szféráit kutatja, ahol a modern árnyalatok kombinálódnak a modális jazz elemeivel, sejtelmes népzenei motívumokkal, és a free-dszessz energikus kirobbanásaival, létrehozva így egy meglehetősen eredeti hangzást, amely finoman egyensúlyoz a modernség és a hagyomány, az írott és a rögtönzött, az egyszerű és az összetett között.
2o14-ben megjelent albumuk, melynek címe "Secret Lover" (Titkos szerető), nagyon sok elismerésben részesült, mind a szakma, mind pedig a közönség részéről. Florian Lungu, Románia egyik legkiemelkedőbb dzsesszzenei szakértője, újságírója, a következőképpen méltatta az albumot: tagadhatatlanul, az egyik legmeghatározóbb dzsesszalbum a 2o14-ben Romániában kiadott albumok közül.
Ana Cristina Leonte nemrég megnyerte a "Johnny Răducanu" Nemzetközi Dzsesszfesztiválon a Legjobb Énekes díjat, de a zenekar pályafutása is felfele ível. Játszottak már együtt az International Green Hours Jazz Fest, a Street Delivery, a Train Delivery, a Jazz TM, a Bucharest Jazz Fest, az Alba Jazz, a Târgu Mureș Jazz Festival, a Dobrojazz, a The Gardener festival, valamint a Danube Jazz nevezetű fesztiválon is.

Copyright © 2009-2018 Mini Jazzfesztivál Egyesület, Csíkszereda